Hvad ER du, hvad GØR du?

“Er du yogalærer?”

Sådan spurgte en tysk mand, da jeg for nylig var i Paris med European Yogi Nomads.
Nejnej, jeg laver bare yoga,” svarede jeg prompte.
Så snakkede vi lidt videre, og vi kom ind på, at jeg underviser i blandt andet Fitness World.
Han grinede:
Jamen, så ER du jo yogalærer.”
Jeg blev helt flov, for det havde han jo sådan set ret i – og jeg måtte prøve at forklare:

Faktum er, at jeg har papir på en yogainstruktøruddannelse, er i gang med en et-årig internationalt certificeret yogalæreruddannelse, og at jeg rent faktisk får løn for at undervise (har nu også fået vikartimer i Streetyoga på Blågårdsgade:)
Så hvorfor svarede jeg så tyskeren, som jeg gjorde? Hvornår ER man noget, og hvornår GØR man noget?
Et hurtigt scan igennem mig selv: Jeg ER ikke journalist, men ARBEJDER som journalist. Jeg SKRIVER en blog, men ER ikke blogger. Til gengæld ER jeg datter, søster, veninde.
Nogle ting kan jeg jo lave om på, ændre, flytte mig fra, mens andre ting er en del af mig som menneske helt inderst inde.

På samme måde skelner jeg også nogle gange, når det gælder følelser. Hvis jeg har en dårlig dag, vil jeg hellere sige, at jeg et eller andet GØR mig ked af det, frem for at jeg ER ked af det. Så står det mere klart for mig, hvad jeg kan ændre, og hvad jeg ikke kan ændre og dermed må acceptere. Dermed kan eksempelvis sorg være en følelse, jeg kan afkoble mig fra i stedet for at lade den blive en del af mig.

Det endte heldigvis med, at tyskeren forstod mit svar. At jeg sagtens kan undervise i yoga – og i øvrigt være helt vildt begejstret for at gøre det – men at jeg alligevel ikke har sat et label på mig selv med ordet “yogalærer”.

2 thoughts on “Hvad ER du, hvad GØR du?

  1. Det er en super fin måde at anskue tingene på! Tak for inspiration! 😀 Og tak for en skøn og ærlig blog om yoga og lidt til.. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.