Smuk som en påfugl

5. juni 2012:
Her
er et interview fra Elephant Journal med Soham fra Hamsa. Titlen er ret sigende for Sohams stil: “The beauty in a car crash”. Han er en fantastisk historiefortæller, og visdommen i historierne er ofte at se det smukke/positive i det grimme/hårde i livet. Jeg synes, at det er helt vildt modigt, at han fortæller så åbnet om sig selv, også når det gælder de ting, der er smertefulde – for eksempel et breakup.

Her er et eksempel på Sohams historiefortælling fra hans Facebookprofil (han underviste samme dag en klasse, hvor påfuglehistorien var temaet, så vi selvfølgelig endte i pincha mayurasana, feathered peacock:)

Engang var påfuglen en lille brun fugl med en et klagende kald. Alle andre dyr havde pragt, styrke, stemme eller flugt. Påfuglen bad til guderne om, at det måtte ændre sig, og Shiva hørte hans bøn. Shiva sagde ” i denne verden er der øjeblikke af glæde gemt, men der er også korn af gift og ulykke…hvis du vil være min skal du gå omkring og når du ser giften skal du spise den” Påfuglen gjorde, som Shiva sagde, og for hvert “giftfrø” eller hver en sorg den spiste, voksede der frem en hale med de mest utrolige farver.
Det, som sårer os, kan forvandles til en fjerdragt og hale af farver, en halo efter os i universet, som vi farer af sted på denne utrolige rejse hjem til ham.

One thought on “Smuk som en påfugl

Leave a Reply

Your email address will not be published.