Mindfulness

1. juni 2012:
Flere har spurgt, hvorfor jeg har valgt netop Hamsa til min yogalæreruddannelse. Det er der en hel masse grunde til (som jeg vil skrive om en anden dag), men først og fremmest på grund af de to fantastiske lærere, Simon Krohn og Soham, der har to vidt forskellige tilgange til yoga, og jeg er vildt begejstret for begge.

Mens Soham er meget spirituel og godt kan finde på at tænde en røgelsespind, bruger Simon Krohn i højere grad konkrete teknikker, blandt andet mindfulness. Da jeg var sygemeldt med stress, brugte jeg tit hans CD (mindyourself.dk) med mindfulnessteknikker for at få tankerne til at falde til ro, og da jeg så pludselig fandt ud af, at han rent faktisk underviste og ikke kun fandtes på min CD, blev jeg med det samme hooked på Hamsa.

Og at mindfulness virker, må selv den største skeptiker snart acceptere. I hvert fald kommer der flere og flere forskningsresultater, der dokumenterer det. Min gamle arbejdsplads Kristeligt Dagblad skriver f.eks. i dag om ny forskning fra Aarhus Universitet – og journalisten har også interviewet min gode veninde Sofie, der har deltaget i projektet. Læs her.

Derudover har der været skrevet en del om et nyt forsøg med meditation og yoga, der hjælper traumatiserede krigsveteraner op til filmen ”Free the mind”, der har premiere den 6. juni. Den skal jeg helt sikkert se! Læs mere her.

One thought on “Mindfulness

  1. Din gode veninde Sofie synes, du skal åbne yoga studio i Aarhus – måske et Hamsa!? Jeg ville så gerne tage den uddannelse også… Kan man mon noget lignende i min by?

Leave a Reply

Your email address will not be published.