Fra drøm til virkelighed

Bag weekendens yogafestival står to seje og inspirerende kvinder. Jeg har spurgt den ene, Stina Madelaire, hvordan de fik idéen:

“Idéen opstod til en havefest for et par år siden, hvor vi havde inviteret nogle yogaundervisere til at give smagsprøver på deres undervisning. Det var ret populært, og der var mange den dag, der prøvede yoga for første gang. Vi så et potentiale for at skabe noget, der var endnu større og tilgængeligt for endnu flere. Det blev i første omgang til et én-dags gratis yogaarrangement i Søndermarken sidste år og Copenhagen Yoga Festival var en realitet.”

Mange andre lande har jo større festivaler med internationalt kendte undervisere, hvor man overnatter og betaler for at deltage. Har I planer om, at CYF skal vokse i samme retning?
“Ja. Den interesse vi oplever for festivalen er ret massiv, og det tyder på, at vi er klar til en yogafestival i stil med, hvad vi ser i andre lande. Når det er sagt, er det også vigtigt for os hele tiden at holde det i en størrelse, hvor vi kan følge med. Hvor vi ikke er afhængige af en masse investorer, men kan bevæge os i den retning, der føles naturlig og på den måde give festivalen lov at udvikle sig mere organisk. Vi har valgt at holde det gratis at deltage på festivalen igen i år, og hvordan vi skruer det sammen til næste år afhænger af de erfaringer, vi gør, og den respons vi får fra deltagere, samarbejdspartnere og undervisere. Men min personlige drøm er da helt klart, at CYF skal vokse til en flere-dages festival med undervisere fra hele verden og plads til mange tusinde mennesker. Det kunne være fantastisk!”

Hvad glæder du dig selv mest til ved festivalen?
“Til at sidde lige midt i det hele og vide, at vi har lagt hjerte og sjæl i at realisere en drøm om at dele yogaen med så mange mennesker som muligt, og at det rent faktisk er det, der sker lige dér omkring mig… Og der kommer jeg nok til at sidde noget tid! Jeg glæder mig til at opleve glæde, grin, sved på panden, leg, musik, fest og kærlighed. Og til selv at undervise lørdag aften lige inden festen starter!”

Og hvad betyder yoga for dig?
“Alt. Blandt andet at jeg i dag beskæftiger mig med noget, jeg virkelig brænder for. Yogaen fik mig til at skifte spor på det helt rigtige tidspunkt i mit liv og gav mig modet til at springe ud på dybt vand og finde de store svømmetag frem… haha. Yoga betyder, at jeg mærker livet lidt mere, og at jeg er mere ærlig over for mig selv i forhold til de valg, jeg træffer, de mennesker jeg omgås og i det hele taget måden, jeg lever mit liv.”

Læs mere om Stina her. Og om Mai Brøndsted, den anden initiativtager, her.

Leave a Reply

Your email address will not be published.