Eksamen

28. maj 2012:
Som afslutning på instruktøruddannelsen i Fitness World skulle vi op til både en skriftlig og praktisk eksamen, hvor vi skulle undervise et 20 minutters program.
Sådan så min lejlighed ud under forberedelserne i april:

Uddannelsen er på 100 timer fordelt hen over hver weekend i 1,5 måneds tid. Det er altså super intenst og nok også lige i overkanten af, hvad min krop kunne holde til. Jeg var fuldkommen mørbanket, og mine håndled brændte, men der var faktisk også noget fedt i at mærke min krop helt ude i ekstremerne.

I de 100 timer indgår selvstudier og forberedelse af ens eget yogaprogram, som man skal undervise de andre i. Første gang, jeg skulle undervise, var jeg vildt nervøs. Jeg har aldrig prøvet at undervise nogen før, og jeg har enorm respekt for rollen som yogalærer – det er ikke bare noget, man skal lire af. Jeg forsøgte at lægge en masse ærlighed og personlighed i det, og det gik ret godt.

Anatomi var et crash kursus fyldt med fremmedord, filosofien handlede om at forstå yogaens otte grene (dem – og mit forhold til dem – kan jeg skrive om en anden dag) og meditations/åndedrætsdelen gav også et indblik i nogle forskellige teknikker. Men jeg vil meget dybere ned i det hele.

Jeg tog bl.a. uddannelsen for at teste min passion for at undervise i yoga, og jeg lovede mig selv, at hvis den var intakt, skulle jeg prioritere at tage en “rigtig”, certificeret uddannelse. Den i Fitness World koster 3000,- mens en certificeret koster cirka 30.000,- Eftersom testresultatet var, at jeg havde fået endnu mere blod på tanden, søgte jeg ind på Hamsas uddannelse (mere om det i andre posts).
Læs mere om Fitness World-uddannelse på www.markray.dk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.