Smagen af saltvand

Der er stor forskel på, hvordan jeg tager mine læreres ord til mig fra yogatime til yogatime. Nogle gange vandrer mine tanker rundt, mens læreren taler – vandrer ud ad lokalet, forbi min kalender og så tilbage igen. Andre gange er jeg 100 procent til stede og får hvert ord helt ind under huden, ind og ramme sanserne. I dag var sådan en dag.

Jeg havde ellers haft voldsomt travlt på arbejde, så jeg er ret imponeret over, at det lykkedes mig at slippe det og fokusere på min anusara 2-time i Hamsa. 2’erne er ofte langt mere tekniske, og det elsker jeg jo, så jeg var helt på. Jeg var så åben for lærer Simons ord og instruktioner, at da han sagde noget om at “inflate your whole body”, ramte det et barndomsminde, hvor jeg pustede en gummibåd op.
Som barn sejlede jeg meget med min familie, og det var ren lykke, når gummibåden var pustet op, og jeg kunne ligge og skvulpe i den bag båden. Det minde fyldte mig pludselig så meget i dag, at jeg kunne smage saltvandet og fornemme plastiklugten fra gummibåden. Jeg blev helt varm og lykkelig inden i – og lagde den følelse ind i stillingerne.
Det er altså ufatteligt, hvad yoga kan gøre – jeg bliver virkelig ved med at blive forundret over, hvor mange positive effekter det har. Først: Totalt smadret og hektisk efter presset arbejdsdag. Halvanden time efter: Glad, let, fokuseret og rolig.

– Elsker stadig saltvand og sejlbåde…

4 thoughts on “Smagen af saltvand

Leave a Reply

Your email address will not be published.