Upside down

24. maj 2012:
En af mine gode veninder har foreslået mig at skrive et indlæg om en yndlingsstilling – med et billede og detaljeret forklaring. Dejligt med input – keep ’em coming:)

For tiden elsker jeg virkelig at stå på hovedet. (I øvrigt en sætning, som jeg for nogle år siden ikke lige havde forestillet mig, at jeg ville komme til at skrive. Og SLET ikke at komme til at turde dele med andre:) Men jeg føler mig faktisk helt afhængig af det nu… både Sirsasana, Pincha Mayurasana og Adho Mukha Vrksasana.

Jeg har først lært stillingerne i år – så bare det rent faktisk at kunne komme op, giver mig blod på tanden til mere og til at få endnu mere kontrol over dem. De giver mig en følelse af styrke, ro og energi på samme tid. Faktisk tog jeg en dag mig selv i at sidde på arbejde og overveje, om jeg lige skulle gå et sted hen og stå lidt på hovedet.

Hvis man ikke kan dem endnu, kræver det: mavemuskler for at kontrollere kroppen, en god portion tålmodighed (løft langsomt benene op i stedet for at fyre dem af sted) og ikke mindst lidt mod – for det kan godt virke lidt skræmmende med udsigten til at klaske bagover. Men går man langsomt frem og med fuld bevidsthed, sker det næppe – i øvrigt har det jo aldrig været farligt at slå en kolbøtte:)
Man kan også bruge en væg, men det bedste er – i mine øjne – at øve uden, i hvert fald hovedstand, med det samme for at vænne sig til det. Måske på en dejlig, blød græsplæne – det gjorde jeg i Mols Bjerge for nylig:

De to andre tør jeg stadig kun op ad væg… men det skal nok komme!! Der gav jeg da vist lige mig selv en udfordring… 🙂
Sirsasana II kan jeg også uden væg forresten. Den er jeg bare ikke så vild med endnu, synes stadig, at det gør for ondt i kraniet til, at jeg rigtig kan nyde den…

Gad godt at kunne komme op lige så overlegent og smukt, som Hamsas Simon gør her.

One thought on “Upside down

  1. “Being upside down is a way to suspend my mind and let go,” siger den nye yoga-mester (noget underligt noget i øvrigt) Juan Manuel Martin-Busutil fra Spanien i NY Times. “But yoga is also my tangible grasp on reality.”
    Jeg kom til at tænke på dig og dit indlæg.
    Gloria Suen, 35, from Singapore, took the womens gold medal with a full standing bow, her arms spread wide like airplane wings. Juan Manuel Martin-Busutil, 33, from Spain, won the mens title after pressing into an inverted palm tree that mirrored the landscape outside.

Leave a Reply

Your email address will not be published.