Chapulling yoga

Selv om de folkelige protester mod Tyrkiets regering endnu ikke var brudt ud, da jeg for nylig var en uge i Istanbul med European Yogi Nomads, var det, som om de ulmede lige under overfladen.
Jeg oplevede blandt andet på egen krop, hvordan politiet med magt og tåregas afspærrede store områder af byen for at forhindre folk i at mødes på Taksim-pladsen den 1. maj. Min veninde og jeg måtte blandt andet overtale en hoteltjener til at lukke os ned i hotellets kælder og ud af en bagindgang, så vi den vej kunne slippe forbi politiet.

Chris Chavez, en af mine yndlingsyogalærere, som jeg efter hånden har skrevet en hel del om her på bloggen, har base i Istanbul, og han arrangerer i øjeblikket yoga hver dag i Gezi-parken ved Taksim. Om yoga kan gøre en forskel i forhold til urolighederne?
Her er Chris’ svar i det her interview fra Elephant Journal:

I don’t know if we can change the world—but I do know that we have the power to change ourselves. And by changing ourselves, we may inspire change in others.

Og:

Yoga is everywhere! As yogis, let’s make every moment count—let’s take our practice off the mat and let’s start to share with people who are not like us. That’s how we can make a difference. And, in fact, that is what this whole movement is about…realizing that everyone is part of the whole.

Læs interviewet her: Occupy Gezi: Istanbul’s Yoga Warriors of Peace. ~ Chris Chavez

Leave a Reply

Your email address will not be published.