En uge med grænseoverskridelser

I denne uge skal jeg krydse flere grænser. Først er det et par landegrænser, når jeg i morgen torsdag flyver til Paris. Her skal jeg mødes med en masse yogier fra hele Europa til European Yogi Nomads. Det er et helt fantastisk koncept, hvor lokale og tilrejsende Anusara-yogalærere i skiftende storbyer arrangerer en række workshops og drop-in-klasser rundt omkring i den pågældende by i en hel weekend.


Samtidig er det couchsurfing, hvor alle de rejsende yogier overnatter hos lokale. Jeg har derfor fået et navn på en (åbenbart meget gæstfri og flink) parisisk kvinde og hendes adresse et sted i latinerkvarteret – så det koster altså kun en flybillet og prisen på de forskellige workshops at være yoganomade. Genialt! Jeg glæder mig helt vildt meget!

Meen, når det så er sagt, er der en anden og knap så behagelig grænse, jeg også skal overskride. At rejse alene. Jeg har ellers tit rejst alene som journalist og holder faktisk rigtig meget af det – men den her type tur er noget helt andet. For her skal jeg være alene – sammen med andre.
Og så kan jeg godt få den tanke, at alle de andre sikkert kender hinanden helt vildt godt, og at jeg er den eneste, der tropper op uden at kende nogen – uden en tryghedsperson at holde mig til. Som om jeg crasher en stor familiefest, hvor jeg rent faktisk ikke hører til.

Sådan tænkte jeg også i sommerferien, da jeg hoppede på en bus fuld af fremmede mennesker, der alle skulle til yogafestival i Sverige. Der var jeg først lidt utryg blandt alle de andre. Men så snart jeg slappede af og var mig selv, blev det til en helt fantastisk oplevelse, hvor jeg kom ret tæt på flere af de andre, som jo viste sig at være både varme, åbne og helt ufarlige mennesker.

Og hvis jeg nu skal være helt rationel, så tror jeg faktisk også, at alle vil have åbne arme her i weekenden. Vi deler jo en fælles passion her i livet og kommer til Paris af samme grund, så mon ikke jeg (endnu engang) vil opleve, at den grænse ikke gør så ondt at overskride, og at jeg endnu engang har bekymret mig uden grund…


Udover at være sammen med yoganomaderne skal jeg naturligvis også shoppe, spise masser af kager og lege turist.
Jeg er stor fan af franske apoteker og skal have fyldt tasken med billige økocremer. Jeg skal i American Apparel og kigge på nyt yogatøj, og jeg skal i A.P.C., Isabel Marant, Surface to Air og alt muligt andet, som ikke har noget som helst med yoga at gøre. Og så skal jeg bare hænge ud og se på mennesker.

Leave a Reply

Your email address will not be published.