Nye yogahold i Skæring

Jeg har en vidunderlig nyhed.

Min største yogadrøm er gået i opfyldelse: Mit helt eget sted at undervise. Omgivelserne kunne ikke være mere perfekte: smukkeste udsigt til skov, brændeovn, ro og rigtig god plads.

Jeg har allerede holdt et fyldt yin-yoga event, og rummet er virkelig som skabt til yoga. Jeg har netop sat tre nye hold op, og der er stadig plads på alle. Skriv på ida@idayoga.dk for tilmelding og info.

Jeg har lavet to typer hold: Flow og slow.

Flow: et mix af hatha og vinyasa. Fokus på bevægelse, nærvær og fordybelse. Alle niveauer kan være med, og alle kroppe vil blive mødt og udfordret.
Slow: et mix af yin yoga, restorativ og andre blide yogaformer. Fokus på at nære kroppen og berolige nervesystemet. Alle niveauer kan være med, og der er god tid til at imødekomme eventuelle skader mv.

Indtil videre ligger forløbene mandage og begynder den 9. april.

Flow: klokken 7:30-8:30 og 18:15-19:15
Slow: klokken 19:30-20:30

IMG_1899

Kom med til en anderledes nytårsfejring

pexels-photo-285173Jeg har før holdt nytårsworkshops som den, jeg holder i år hos Bala Yoga Studio i Aarhus, og det er virkelig en fed måde at markere overgangen til et nyt år. En måde at stoppe op og blive helt bevidst om, hvad intentionen for 2018 skal være og samtidig blive klar over, hvad vi ikke behøver at tage med videre fra 2017.
Især hvis aftenen står på vild fest, kan en nærværende og nærende yogapraksis være en god balance.

Når jeg tuner helt ind på, hvad der ikke gavner mig, mærker jeg for eksempel en lyst til at skrue (endnu) mere ned for min tid foran skærme. Mindre tid på Facebook helt konkret. Det er simpelthen spild af tid, føler jeg, men alligevel surfer jeg ofte forbi. I hverdagen reflekterer jeg ikke altid over det, men i meditation efter yoga kan sådan noget pludselig stå lysende klart for mig: hvad bringer mere ro og glæde, hvad bringer det modsatte…

Læs mere her: https://www.facebook.com/events/1241413285960138/

Fordelene ved faste yogaforløb

Jeg underviser i øjeblikket et ni-ugers forløb i hatha yoga, hvor gruppen af elever er den samme fra gang til gang. Altså noget helt andet end de klassiske drop-in-koncepter i yogastudierne. Begge dele har sine klare fordele.
Det at melde sig til et forløb, hvor man tropper op samme tidspunkt hver uge har det dog med at skræmme mange væk. Vi ønsker fleksibilitet og mulighed for at tage stilling på dagen, om yoga passer ind. Sådan har jeg det også selv.
Men når jeg alligevel er vildt begejstret for de faste forløb, bunder det i, at jeg – og rigtig mange andre (med tendens til vata-ubalance)- virkelig har gavn af rutiner, rytme, regelmæssighed. Desuden giver det mulighed for mig som underviser for at lære eleverne bedre at kende og dermed bedre kan støtte den enkeltes praksis, og det giver mulighed for at bygge ovenpå, så vi ikke altid skal starte helt fra bunden.
(Og som underviser giver det tryghed, fordi man ved, at man ikke møder ind til et åbent hold, hvor der blandt eleverne sidder en journalist fra Wall Street Journal, som ender med at bruge ens personlige historie fra en tematisering i en bog…. jep, det skete rent faktisk, da jeg underviste i Hamsa…)
Derfor er jeg utrolig glad for at kunne tilbyde to nye forløb i Bala Yoga Studio i Aarhus. Et hatha-forløb og et yin-forløb (klik på de markerede ord for at læse mere og for tilmelding.)

Efter disse forløb er planen, at Bala får drop-in-system. Det bliver også fedt:)

 

Hatha og yin med mig

Så er jeg tilbage på bloggen efter halvandet års tavshed. Jeg har blandt andet haft travlt med flytninger og barsel med min lille Svend – men nu er jeg helt klar til yogaundervisning igen.

Jeg kan pt tilbyde to forløb fra uge 43:

Hatha i Aarhus torsdage 8-9:15 i et lækkert, nyt yogastudie.
Se mere her ved at klikke her.

Yin i Skæring tirsdage 8:30-9:45
Skriv til mig på ida@idayoga.dk for mere info om dette hold. Der er pt to ledige pladser.

Klip fra Yoga Days 2016

Jeg er stadig overvældet over, hvor mange der kom til vores yogaklasse under Yoga Days i Aarhus i weekenden. Musiker Stig Turumoi og jeg afsluttede den to dages yogafestival, og måtterne lå så fint side ved side i den store sal. Det var virkelig en smuk oplevelse.

Mens de mange kroppe bevægede sig, spillede Stig på sin caisa og under savasana på sine forskellige fløjter. Jeg sneg mig til at optage lidt under savasana og har her klippet et par bidder sammen:

 

IMG_2366

Stig og jeg spiller og underviser jævnligt sammen, både til workshops og lignende, men også til yoga på stranden i Skæring. Hold øje her.

Og lyt til den magiske caisa fra forrige sommer i Skæring:

Mine plusser og minusser ved online-yoga

Yogastreaming – yogaundervisning på nettet – er i den grad blevet populært.

Jeg har i flere år haft abonnement på amerikanske Yogaglo for at kunne praktisere med og få inspiration af nogle af mine yndlingslærere fra rundt omkring i verden. Tara Judelle, Marc Holzman og Elena Brower blandt andre.
Svensk/finsk/norske Yogobe har jeg prøvet.
Og nu er der så på kort tid poppet to danske pendanter op, nemlig Yogavivo og Yogastream.

Jeg har abonnement på Yogavivo og har gennem den seneste tid været inviteret til at prøve Yogastream – på den baggrund har jeg samlet mine plusser og minusser.
Det store spørgsmål er, hvilket af de danske sites jeg vil beholde…

Onlineyoga i sommerhus

Onlineyoga og råhygge i sommerhus

Plusser

– Største plus er de overvældende mange valgmuligheder med så mange forskellige lærere og stilarter. Yin, hatha, bowspring, kundalini, meditation, restorativ osv. Frit valg på alle hylder, så der er noget til alle tidspunkter af døgnet, til alle energiniveauer og temperamenter.
Jeg flyttede (hjem) til Aarhus fra København for nogle år siden, og jeg savner mange af lærerne fra de københavnske studier. Så er det jo dejligt at få en bid af dem på de danske sites. Erdinc, Michael, Hrönn, Jeppe, Stina, Simon – for at nævne nogle stykker. Der mangler dog stadig nogle af mine yndlingslærere, som jeg går og håber på at se på min skærm i fremtiden.

– Jeg elsker min hjemmepraksis. Ro, ild i pejsen, himmel og træer i de skiftende tiders nuancer som baggrundstapet, råhygge.
Med streamingsiderne kan jeg oveni i min egen hjemmepraksis snuppe et skud guidet yoga når som helst. Tit ruller min mand sin yogamåtte ud sammen mig, andre gange er det hans 7-årige datter, som elsker børneyoga, der ruller rundt på nabomåtten.
Vi bor ret langt væk fra byens yogastudier, så jeg kommer ikke af sted så ofte som tidligere, derfor er yoga på skærmen ekstra attraktivt.

– Jeg kan vælge yoga målrettet mine særlige behov. Det ene er gravidyoga, som af en eller anden grund (endnu) ikke er slået igennemi Aarhus. Jeg bruger det som supplement til min helt almindelige praksis, som jeg (forhåbentlig) sagtens kan opretholde længe endnu.
Det andet er kroniske smerter, jeg desværre har fået i bækkenområdet. Jeg var igennem en stor hofteoperation sidste år på grund af for meget knogle i hofteleddet (cam og pincher hedder den smertefulde gevækster, som oftest generer yngre sportsudøvere, fordi det ekstra knogle kun skaber ravage, hvis man bevæger sig meget, løber eksempelvis) og siden operationen er smerterne faktisk kun blevet værre. Så med kroniske smerter, iskiasnerve i klemme og baby i maven er det rart at have adgang til guidet bevægelse derhjemme, når nu det gavner både mine smerter og graviditet.

Minusser

Sikkerheden går fløjten, fordi læreren selvsagt ikke kan se, om brugerne risikerer at gøre skade på sig selv.
Noget, jeg som lærer, bruger rigtig meget krudt på i min undervisning, er at holde godt øje med elevernes kroppe, så jeg kan foreslå modifikationer og/eller alternative stillinger, hvis der skulle være behov. Vi er alle forskelligt bygget, så heller ikke yoga er en one size fits all.
Der skulle efter sigende være et nyt site på vej, hvor man som elev praktiserer online, så læreren kan se med og give individuelle jsuteringer – det bliver sjovt at se, hvordan det vil virke.

– Jeg savner fællesskabsfølelsen af at praktisere med flere. Energien bliver tydeligt påvirket af de andre i et yogalokale – den kan blive løftet, og den kan også blive tynget. Det første er jo super fedt, og hvis det er det sidste, der sker, lærer jeg også altid en masse af det, for hvad var det lige, der trickede noget i mig og fik energien til at falde?
Det hjælper lidt med familien ved min side ind i mellem, men så snart der er en helt gruppe, sker noget helt særligt.

– På Yogavivo bliver mange af timerne brudt op i ultrakorte sekvenser, og det får mig virkelig til at savne sammenhængen og fordybelsen. Jeg savner, at en klasse starter med lidt snak, måske et tema, måske lidt chant eller bare aum i stedet for lige på og hårdt. Og jeg savner, at det hele bliver afrundet og bundet sammen til sidst. I yogastudiet går min praksis i gang i det øjeblik, jeg træder ind, til jeg forlader studiet igen, og hvert enkelt element er en del af oplevelsen. Jeg dur ikke til brudstykker. Jeg bliver ufokuseret og føler det mere som gymnastik. Det bliver meget mere målrettet på den måde.
Og så er helhedsoplevelsen netop, hvad jeg har brug for, fordi livet generelt kan have tendens til at være meget i brudstykker; zappe fra sms til Facebook til en samtale og så videre til pol.dk.

Og lige lidt ekstra savn: jeg savner, at der ind i mellem er musik, chant, en enkelt røgelsespind og alt det andet lir, der giver mig en ekstra sansedimension. Jeg kan selvfølgelig selv fyre op for røgelsen og tænde musikken herhjemme – og det gør jeg også ind i mellem – men det er bare ikke samme.
Jeg savner virkelig også, at savasana blive prioriteret og rundet af. Som det er nu, slutter mange timer med, at man selv kan vælge at blive liggende – og det frister selv en savasanaelsker som mig til at stoppe der og lave noget andet.
(Læs tidligere indlæg om, hvorfor jeg elsker savasana.)

Facit:
Normalt er yoga herligt fritaget for facitter, men jeg vil alligevel gøre regnestykket op:
For mig kan onlineyoga ikke gøre det ud for studioyoga, men jeg er virkelig taknemmelig for, at det findes som alternativ. Og så elsker jeg generelt tiltag, der gør yoga mere tilgængeligt.
Jeg kommer helt sikkert til at beholde Yogaglo, og af de danske hælder jeg i øjeblikket mest til Yogastream. Jeg kan i hvert fald konstatere, at jeg i løbet af den seneste lange tid klart har taget flest klasser derfra. Primært med Hrönn, Erdinc og Michael – mine tidligere kolleger fra Hamsa Yoga.

Tidligere indlæg om min oplevelse af Yogaglo:

Min aften med Sianna

Bonusinfo:  Langt de fleste streaming-sider, jeg kender til, har gratis prøveperiode.

IMG_2402

Balasana sammen med min mand, Erdinc og Buddha i morgensol

Yoganomaderne rejser til Aarhus

Næste stop for European Yogi Nomads er min hjemby, Aarhus. Jeg vil virkelig anbefale alle yogainteressede at være med, nybegyndere som øvede.
Yogaweekenden er den 29. april – 1. maj.

Jeg glæder mig til at gense lærere og venner fra hele verden og til at møde en masse nye mennesker. Flere af lærerne har jeg tidligere nævnt her på bloggen. Blandt andre Nanna Wagner Nielsen og Anja Bergh, som underviser sammen fredag.

Jeg har tidligere skrevet om European Yogi Nomads bl.a. her:

Da min frygt blev til ren lykke i Paris

“Fuck it” – mit nye mantra

Og på nomadernes egen hjemmeside.

Kom med til nytårsyoga

For mig er overgangen til et nyt år altid en oplagt mulighed til at stoppe op og reflektere over det forgange år og blive bevidst om, hvad jeg ønsker mig af det kommende år.
Derfor har jeg – sammen med Stig Turumoi (ham med de magiske instrumenter, som jeg samarbejdede med i sommer) – planalgt en særlig nytårsworkshop, hvor der er skruet ned for tempoet og op for sanseoplevelserne.
Gennem 2,5 times langsom og intens yin yoga akkompagneret af Stigs native american flute og caisa er der rig mulighed for at mærke efter og gå i dybden.

Læs mere og tilmeld dig her hos Yoga Collective.

En yogalærerdrøm gik i opfyldelse

Da lyden af havet og vinden i træerne blandede sig med de magiske toner fra to helt særlige instrumenter, mens jeg i går underviste yoga, gik en af mine yogalærerdrømme i opfyldelse. Her er to små bidder klippet sammen:

Et par af mine egne aller stærkeste og rørende yogaoplevelser gennem tiden har været en sammensmeltning af blid yoga og meditativ, nærmest hypnotiserende livemusik. Begge dele har jeg skrevet om her på bloggen.
Så da jeg en dag for nylig gik tur i Botanisk Have i Aarhus og pludselig på lang afstand hørte tonerne fra en caisa (a la hangdrum), vandrede mine fødder nærmest af sig imod dem. I skyggen af et træ sad en mand og spillede. Helt roligt og meditativt.
Jeg tog mod til mig, gik hen og sludrede lidt med ham – og spurgte så, om han, Stig, havde lyst til at lave et samarbejde. Det havde han.
Og det tog vi så hul på i går til yoga ved stranden i Skæring, hvor jeg bor. Alt gik op i en højere enhed, tusind tak til alle jer, der var med – der kommer helt sikkert mere fra os! Sæt allerede nu kryds i kalenderen den 3. august…
(Læs mere om yoga på stranden her.)

Her er nogle billeder:

 

6

Fællestræ

Fællestræ

2

 

5

3

 

Stig og hans magiske fløjte

Stig og hans native american fløjte

 

Yogaforkælelse

 

poster pdfDe to workshops er bare lidt af det, jeg går og pusler med for tiden. Der er stadig et par pladser tilbage – alle niveauer er velkomne. Julie er både sød, sjov og dygtig, så jeg kan varmt anbefale at være med.  Enten på begge eller en enkelt. Se mere på www.hamsayoga.dk

Sommeryoga på stranden

Så er der yoganyt til alle i Skæring og omegn!

Min skønne veninde og yogalærerkollega Katharina og jeg underviser yoga på stranden i Skæring.

Føste gang er mandag den 22. juni klokken 16:30 til 17:30, og vi fortsætter hen over sommeren. Vores drøm er at skabe grundlag for at etablere et fast yogatilbud i området efter sommer.

Alle er velkomne, bare tag en yogamåtte under armen og mød op på stranden for enden af Grønspættevej (den offentlige strand). Medbring endelig også grill, surfboards eller andet strandhygge til efter yogaen:)

Vi glæder os til at se dig!

Læs mere på vores Facebookside

10983855_902350076488497_2019665976375549852_n